Receptai
Kreivabudės
Karališkos kreivabudės
Pioppino
Liūto karčiai
Kaštoninis grybas
Kreivabudės
Traškios kreivabudės primenančios vištienos kepsnelius! 🍄
Prep Time10 minutes mins
Cook Time15 minutes mins
Ingredients
- 500 g Rožinės kreivabudės
- 100 g Miltų
- 200 ml Pasukų
- 1 v.š Garstyčių miltelių
- 1 v.š Paprikos
- 1 v.š Džiovinto raudonėlio
- 1 v.š Džiovintų pomidorų
- 1 a.š Druskos
- 1 a.š Kvapiujų pipirų
- Šiek tiek Aliejaus
- Padažui:
- 50 ml Graikiško jogurto
- 2 skiltelės Česnako
- 1 a.š raudonėlio
Instructions
- Pirmiausia susimaišykite miltus su prieskoniais.
- Merkite kreivabūdes į miltus , tada į pasukas. Aš megstu tai pajartoti kelis kartus, tada gaunasi daugiau tešlos.
- Paruoštas kreivabūdes dėkite į Air Fryer aotemokite aliejumi ir kepkite ant 200° apie 15minučių.
- Gaminkime padažą : česnakus sutraiškykite, sumaišykite su graikišku jogurtu, suberkite prieskonius. Patiekite pabarstę laiškiniu česnaku. Skanaus!
Keptos rožinės kreivabudės
Prep Time15 minutes mins
Servings: 4
Ingredients
- Medus
- Soja
- Malta saldi paprika
- Alepo pipirai
- Tarkuotas česnakas
Instructions
- Grybus supjaustome juostelėmis.
- Į indą sudedame grybus, susmulkintą česnaką, prieskonius ir gerai viską išmaišome. Paliekame marinuotis apie 10min.
- Kepame ant sviesto labai gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Baigiant kepti pabarstome sezamo sėklomis.
- Pagardiname laiškiniais svogūnais.
Karališkos kreivabudės
Karališkos kreivabudės aštriai
Šis aštrus grybų receptas yra neįtikėtinai skanus ir visiškai veganiškas. Jums tereikia 8 ingredientų!
Prep Time10 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
Total Time20 minutes mins
Course: Appetizer, Main Course
Cuisine: Chinese
Servings: 2
Ingredients
- 450 g karališkųjų kreivabudžių
- 5 šaukštai augalinio aliejaus
- 6 griežinėliai imbiero
- 8 skiltelių česnako griežinėliais
- 1 valgomasis šaukštas aštraus pupelių padažo
- 1 valgomasis šaukštas lengvo sojų padažo
- 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
- 5 ilgųjų aštriųjų paprikų raudonųjų ir (arba žaliųjų, be sėklų ir supjaustytų įstrižai)
Instructions
- Kiekvieną grybą perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvieną grybo puselę padėkite plokščiąja puse žemyn ir peiliu išilgai įpjaukite. Pjūviai turi būti gilūs, bet neperpjauti iki galo. Tada padarykite statmenus pjūvius skersai išilgai pjūvių, vėlgi stengdamiesi neprapjauti iki galo. Kas trečią pjūvį perpjaukite per grybą, kad susidarytų 1,5cm gabalėliai.
- Įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus wok keptuvėje ant didelės ugnies. Grybus lengvai apkepkite aliejuje, kol iš vienos pusės taps auksinės spalvos. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol apskrus. Kepkite toliau, kol grybai suminkštės. Išimkite grybus iš aliejaus.
- Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Į wok keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus. Sudėkite imbierą ir kepkite 1 minutę. Sudėkite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių. Įmaišykite aštrų pupelių padažą ir virkite dar 30 sekundžių.
- Grybus sudėkite atgal į wok keptuvę kartu su lengvu sojų padažu ir ½ arbatinio šaukštelio cukraus. Įdėkite paprikas ir viską kartu maišydami kepkite dar 2 minutes. Patiekite!
Pioppino
Lengvas Pioppino grybų paruošimo receptas
Prep Time10 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
Total Time20 minutes mins
Servings: 2
Ingredients
- 2 puodeliai Pioppino grybų
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 askaloniniai česnakai supjaustyti kubeliais
- 2 susmulkintos česnako skiltelės
- Žiupsnelis košerinės druskos ir daugiau pagal skonį
- Žiupsnelis juodųjų pipirų ir dar daugiau pagal skonį
- ¼ puodelio sauso baltojo vyno
- ½ citrinos sulčių
- ¼ puodelio itališkų petražolių smulkiai supjaustytų
Instructions
- Šepetėliu arba drėgnu popieriniu rankšluosčiu nuvalykite purvo perteklių nuo “Pioppino” grybų. Nuimkite grybų kepurėles nuo kotelių. Supjaustykite kepurėles ir kotelius kąsnio dydžio gabalėliais.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Į keptuvę sudėkite askaloninius česnakus ir česnakus ir kepkite, kol jie taps kvapnūs, apie 1-2 minutes.
- Į keptuvę suberkite grybus ir išmaišykite, kad jie apsemtų aliejų. Pagardinkite grybus druska ir pipirais.
- Retkarčiais pamaišydami kepkite grybus, kol jie suminkštės ir taps auksinės spalvos, apie 4-6 minutes.
- Į keptuvę supilkite baltąjį vyną ir citrinos sultis ir išmaišykite. Toliau kepkite, kol skystis išgaruos, apie 3-4 minutes.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir pagal skonį papildomai pagardinkite grybus druska ir pipirais.
- Prieš pat patiekdami įmaišykite smulkiai supjaustytas petražoles. Pioppino grybus perkelkite į serviravimo dubenį ir iš karto patiekite.
Liūto karčiai
Liūto karčių paruošimo receptas
Sužinokite, kaip geriausiai paruošti pievagrybius pagal šį paprastą receptą, kuris išryškina natūralią mėsos tekstūrą ir umami skonį.
Prep Time2 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
Total Time12 minutes mins
Servings: 4
Ingredients
- 500 g stambiai suplėšytų grybų
- 2 šaukštai ghi arba sviesto
- 2 valgomieji šaukštai tamari arba kokosų aminosų
- 1 arbatinis šaukštelis smulkinto česnako
- žiupsnelis druskos
- šviežiai pjaustytų petražolių papuošimui
Instructions
- Į keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies įdėkite ghi arba sviesto.
- Kai įkais, sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite, kol paruduos iš abiejų pusių. Kepdami grybų nelieskite, kad jie iš abiejų pusių gerai karamelizuotųsi.
- Į keptuvę suberkite tamari ir česnaką ir kepkite dar minutę, kol grybai sugers skystį, ir apvirkite juos mišinyje.
- Papuoškite petražolėmis ir patiekite pagal pageidavimą.
Kaštoninis grybas
Kaštoninių grybų sriuba
Prep Time10 minutes mins
Cook Time25 minutes mins
Servings: 4
Ingredients
- 4 Šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 Susmulkintas Svogūnas
- 3 skiltelės Česnako supjaustytos
- 1 Šaukštas Susmulkintų čiobrelių
- 400g Kaštoninių grybų
- 125ml Baltojo vyno
- 900ml daržovių sultinio
- 200ml Grietinės
Instructions
- Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Sudėkite svogūną, česnaką ir čiobrelius ir kepkite 5 minutes.
- Sudėkite grybus ir gerą šaukštelį druskos.
- Kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, kol grybai apkeps.
- Supilkite baltąjį vyną ir kelias minutes pakaitinkite.
- Supilkite sultinį ir virkite 15 minučių.
- Sudėkite ingredientus į maišytuvą ir suplakite iki vientisos masės.
- Supilkite atgal į švarų puodą ir įdėkite grietinės. Išmaišykite ir pašildykite. Patiekite dubenėliuose su trupučiu grietinės.
Kepintų kaštoninių grybų salotos
Skaniai kramtomos salotos iš keptų grybų, marinuotų aliejuje, čiobreliuose, askaloniniuose česnakuose ir balzaminiame acte.
Prep Time5 minutes mins
Cook Time25 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Appetizer, Salad
Cuisine: American
Servings: 4
Ingredients
- 500 g kaštoninių grybų
- 2 šaukštai aliejaus kepimui
- 1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir daugiau pagal skonį
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Saujelė šviežių čiobrelių šakelių
- 3 didelės česnako skiltelės
- 1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
- 100 g askaloninių česnakų
Instructions
- Susmulkinkite česnako skilteles ir supjaustykite ½ colio gabalėliais.
- Grybų kotelius nupjaukite iki vienodo ilgio. Grybus sumeskite į dubenį su aliejumi, druska, česnaku, čiobrelių šakelėmis ir pipirais.
- Sudėkite grybus ant ketaus keptuvės arba kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir kepkite 210°C temperatūroje 20-25 minutes arba kol lengvai paruduos. Po 15 minučių apverskite keptuvę 180.
- Nulupkite askaloninius česnakus ir supjaustykite mažais griežinėliais. Įkaitinkite askaloninius česnakus sausoje ketaus keptuvėje, kol lengvai apanglės (arba tiesiog greitai pakepinkite). Išimkite į dubenį ir supilkite actą.
- Išimkite grybus iš orkaitės. Išmeskite čiobrelių šakeles, perkelkite į dubenį, sudėkite šalotinius svogūnus ir alyvuogių aliejų ir atvėsinkite.
- Dukart patikrinkite druskos ir pipirų prieskonius ir koreguokite, kol jums patiks. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.