Go Back

Karališkos kreivabudės aštriai

Šis aštrus grybų receptas yra neįtikėtinai skanus ir visiškai veganiškas. Jums tereikia 8 ingredientų!
Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Course: Appetizer, Main Course
Cuisine: Chinese
Servings: 2

Ingredients

  • 450 g karališkųjų kreivabudžių
  • 5 šaukštai augalinio aliejaus
  • 6 griežinėliai imbiero
  • 8 skiltelių česnako griežinėliais
  • 1 valgomasis šaukštas aštraus pupelių padažo
  • 1 valgomasis šaukštas lengvo sojų padažo
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 5 ilgųjų aštriųjų paprikų raudonųjų ir (arba žaliųjų, be sėklų ir supjaustytų įstrižai)

Instructions

  • Kiekvieną grybą perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvieną grybo puselę padėkite plokščiąja puse žemyn ir peiliu išilgai įpjaukite. Pjūviai turi būti gilūs, bet neperpjauti iki galo. Tada padarykite statmenus pjūvius skersai išilgai pjūvių, vėlgi stengdamiesi neprapjauti iki galo. Kas trečią pjūvį perpjaukite per grybą, kad susidarytų 1,5cm gabalėliai.
  • Įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus wok keptuvėje ant didelės ugnies. Grybus lengvai apkepkite aliejuje, kol iš vienos pusės taps auksinės spalvos. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol apskrus. Kepkite toliau, kol grybai suminkštės. Išimkite grybus iš aliejaus.
  • Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Į wok keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus. Sudėkite imbierą ir kepkite 1 minutę. Sudėkite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių. Įmaišykite aštrų pupelių padažą ir virkite dar 30 sekundžių.
  • Grybus sudėkite atgal į wok keptuvę kartu su lengvu sojų padažu ir ½ arbatinio šaukštelio cukraus. Įdėkite paprikas ir viską kartu maišydami kepkite dar 2 minutes. Patiekite!