Go Back

Kaštoninių grybų sriuba

Prep Time10 minutes
Cook Time25 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 Šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • 1 Susmulkintas Svogūnas
  • 3 skiltelės Česnako supjaustytos
  • 1 Šaukštas Susmulkintų čiobrelių
  • 400g Kaštoninių grybų
  • 125ml Baltojo vyno
  • 900ml daržovių sultinio
  • 200ml Grietinės

Instructions

  • Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  • Sudėkite svogūną, česnaką ir čiobrelius ir kepkite 5 minutes.
  • Sudėkite grybus ir gerą šaukštelį druskos.
  • Kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, kol grybai apkeps.
  • Supilkite baltąjį vyną ir kelias minutes pakaitinkite.
  • Supilkite sultinį ir virkite 15 minučių.
  • Sudėkite ingredientus į maišytuvą ir suplakite iki vientisos masės.
  • Supilkite atgal į švarų puodą ir įdėkite grietinės. Išmaišykite ir pašildykite. Patiekite dubenėliuose su trupučiu grietinės.