Šepetėliu arba drėgnu popieriniu rankšluosčiu nuvalykite purvo perteklių nuo "Pioppino" grybų. Nuimkite grybų kepurėles nuo kotelių. Supjaustykite kepurėles ir kotelius kąsnio dydžio gabalėliais.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
Į keptuvę sudėkite askaloninius česnakus ir česnakus ir kepkite, kol jie taps kvapnūs, apie 1-2 minutes.
Į keptuvę suberkite grybus ir išmaišykite, kad jie apsemtų aliejų. Pagardinkite grybus druska ir pipirais.
Retkarčiais pamaišydami kepkite grybus, kol jie suminkštės ir taps auksinės spalvos, apie 4-6 minutes.
Į keptuvę supilkite baltąjį vyną ir citrinos sultis ir išmaišykite. Toliau kepkite, kol skystis išgaruos, apie 3-4 minutes.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir pagal skonį papildomai pagardinkite grybus druska ir pipirais.
Prieš pat patiekdami įmaišykite smulkiai supjaustytas petražoles. Pioppino grybus perkelkite į serviravimo dubenį ir iš karto patiekite.