Go Back

Lengvas Pioppino grybų paruošimo receptas

Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 2 puodeliai Pioppino grybų
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 askaloniniai česnakai supjaustyti kubeliais
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės
  • Žiupsnelis košerinės druskos ir daugiau pagal skonį
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų ir dar daugiau pagal skonį
  • ¼ puodelio sauso baltojo vyno
  • ½ citrinos sulčių
  • ¼ puodelio itališkų petražolių smulkiai supjaustytų

Instructions

  • Šepetėliu arba drėgnu popieriniu rankšluosčiu nuvalykite purvo perteklių nuo "Pioppino" grybų. Nuimkite grybų kepurėles nuo kotelių. Supjaustykite kepurėles ir kotelius kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  • Į keptuvę sudėkite askaloninius česnakus ir česnakus ir kepkite, kol jie taps kvapnūs, apie 1-2 minutes.
  • Į keptuvę suberkite grybus ir išmaišykite, kad jie apsemtų aliejų. Pagardinkite grybus druska ir pipirais.
  • Retkarčiais pamaišydami kepkite grybus, kol jie suminkštės ir taps auksinės spalvos, apie 4-6 minutes.
  • Į keptuvę supilkite baltąjį vyną ir citrinos sultis ir išmaišykite. Toliau kepkite, kol skystis išgaruos, apie 3-4 minutes.
  • Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir pagal skonį papildomai pagardinkite grybus druska ir pipirais.
  • Prieš pat patiekdami įmaišykite smulkiai supjaustytas petražoles. Pioppino grybus perkelkite į serviravimo dubenį ir iš karto patiekite.