Kepintų kaštoninių grybų salotos
Skaniai kramtomos salotos iš keptų grybų, marinuotų aliejuje, čiobreliuose, askaloniniuose česnakuose ir balzaminiame acte.
Prep Time5 minutes mins
Cook Time25 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Appetizer, Salad
Cuisine: American
Servings: 4
- 500 g kaštoninių grybų
- 2 šaukštai aliejaus kepimui
- 1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir daugiau pagal skonį
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Saujelė šviežių čiobrelių šakelių
- 3 didelės česnako skiltelės
- 1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
- 100 g askaloninių česnakų
Susmulkinkite česnako skilteles ir supjaustykite ½ colio gabalėliais.
Grybų kotelius nupjaukite iki vienodo ilgio. Grybus sumeskite į dubenį su aliejumi, druska, česnaku, čiobrelių šakelėmis ir pipirais.
Sudėkite grybus ant ketaus keptuvės arba kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir kepkite 210°C temperatūroje 20-25 minutes arba kol lengvai paruduos. Po 15 minučių apverskite keptuvę 180.
Nulupkite askaloninius česnakus ir supjaustykite mažais griežinėliais. Įkaitinkite askaloninius česnakus sausoje ketaus keptuvėje, kol lengvai apanglės (arba tiesiog greitai pakepinkite). Išimkite į dubenį ir supilkite actą.
Išimkite grybus iš orkaitės. Išmeskite čiobrelių šakeles, perkelkite į dubenį, sudėkite šalotinius svogūnus ir alyvuogių aliejų ir atvėsinkite.
Dukart patikrinkite druskos ir pipirų prieskonius ir koreguokite, kol jums patiks. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.