Go Back

Kepintų kaštoninių grybų salotos

Skaniai kramtomos salotos iš keptų grybų, marinuotų aliejuje, čiobreliuose, askaloniniuose česnakuose ir balzaminiame acte.
Prep Time5 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time30 minutes
Course: Appetizer, Salad
Cuisine: American
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g kaštoninių grybų
  • 2 šaukštai aliejaus kepimui
  • 1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir daugiau pagal skonį
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Saujelė šviežių čiobrelių šakelių
  • 3 didelės česnako skiltelės
  • 1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
  • 100 g askaloninių česnakų

Instructions

  • Susmulkinkite česnako skilteles ir supjaustykite ½ colio gabalėliais.
  • Grybų kotelius nupjaukite iki vienodo ilgio. Grybus sumeskite į dubenį su aliejumi, druska, česnaku, čiobrelių šakelėmis ir pipirais.
  • Sudėkite grybus ant ketaus keptuvės arba kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir kepkite 210°C temperatūroje 20-25 minutes arba kol lengvai paruduos. Po 15 minučių apverskite keptuvę 180.
  • Nulupkite askaloninius česnakus ir supjaustykite mažais griežinėliais. Įkaitinkite askaloninius česnakus sausoje ketaus keptuvėje, kol lengvai apanglės (arba tiesiog greitai pakepinkite). Išimkite į dubenį ir supilkite actą.
  • Išimkite grybus iš orkaitės. Išmeskite čiobrelių šakeles, perkelkite į dubenį, sudėkite šalotinius svogūnus ir alyvuogių aliejų ir atvėsinkite.
  • Dukart patikrinkite druskos ir pipirų prieskonius ir koreguokite, kol jums patiks. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.