fbpx

Shiitake

Shiitake tai valgomasis grybas ruda kepurėle, kilęs iš Rytų Azijos, kur plačiai naudojamas ir maistui, ir medicinai. Jie naudojami švieži bei džiovinti.

Auginimo sudėtingumas: Lengva

Derliaus kiekis:

Pirmasis derlius 500g

Antras derlius iki 500g

Laikas iki pirmo derliaus: 5-7 dienos nuo bloko padėjimo augti

Skonis: Nors šiuos grybus ir galima valgyti žalius, jie savo skonį geriausiai atskleidžia juos gaminant. Mano pirmasis ir svarbiausias pasiūlymas, kaip naudoti šiuos grybus, tai sultinys, Japoniškai vadinamas Dashi. Shiitake tikrai yra vienas geriausių ingredientų jam gaminti. Tereikia tik pamirkyti džiovintus grybus ir umami pilnas vanduo paruoštas. Taip pat, šie grybai tinkami įvairioms sriuboms, ramenams, stir-fry, ar bet kur, kur norisi mėsiškos tekstūros bei įdomaus skonio ingrediento.

Jei tenka užsisakinėti išankstiniu užsakymu, dėl laukimo laiko prašome skaityti skiltį Užsakymo paruošimo laikas

24,99 

Neturime

Guaranteed Safe Checkout

Aprašymas

Pradžia

Blokai turėtų būti pradėti naudoti netrukus po jų gavimo. Jei bloko nepradėsite naudoti iš karto, laikykite jį šaldytuve.

Išimkite bloką iš maišelio ir pirmąsias 2-3 dienas dažnai / gausiai laistykite. Blokas turi būti pradėtas formuoti, kai pamatysite pirmuosius grybukus.

Padėkite bloką ant padėklo arba į lėkštę, kad susigertų vandens perteklius.

Laisvai uždenkite bloką plastikiniu maišeliu.

Pastatykite į drėgną vietą ir purkškite vandeniu 3-7 kartus per dieną. Kuo sausesnis oras, tuo daugiau vandens jiems reikia.

Šitake grybams reikia šiek tiek šviesos, bet ne tiesioginių saulės spindulių. Virtuvės stalviršis suteikia puikų šviesos kiekį.

Grybai pradės dygti maždaug po 2-5 dienų.

Grybai bus tinkami rinkti po 6-9 dienų. Kuo šiltesnė patalpa, tuo greičiau augs grybai.

Kaip skinti derlių

Grybus galima rinkti, kai po kiekvieno grybo kepurėlėmis matosi žiaunelės. Gali tekti apversti bloką aukštyn kojomis, kad gerai matytumėte. Naudodami peilį rinkite grybus prie jų kotelio pagrindo.

Papildomas derlius

Antrąjį šitakių derlių reikėtų atlikti lauke (su daug gryno oro), kad būtų išvengta žaliojo pelėsio.

Jei blokas sausas, pamirkykite jį 12 valandų, kad jis rehidratuotų

Kasdien išneškite jį į lauką arba palaistykite vandeniu

Tikimasi, kad vienas blokas bus skinamas 2-3 kartus, o kiekvienas skynimas bus mažesnis.

Laikymas ir paruošimas

Grybus reikia laikyti popieriniame maišelyje šaldytuve, kad jie galėtų kvėpuoti. Nelaikykite plastikinėse, stiklinėse ar keraminėse dėžutėse. Nieko blogo, jei grybai pradeda džiūti ir sudžiūsta. Paprasčiausiai supjaustykite ir išvirkite, ir jie vėl sudrėks. Apsilankykite mūsų receptų tinklaraštyje, kur rasite patiekimo idėjų!

Kompostas

Žemės kirminai mėgsta panaudotus blokelius. Kai baigsite auginti vaisiakūnius, juos galite dėti į komposto krūvą. Pavasarį, po kelių dienų lietaus, galite sulaukti papildomo derliaus!

Papildoma informacija

Svoris2 kg
Daugiau pigiau!

1 rinkinys, 2 rinkiniai, 4 rinkiniai

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Būkite pirmas aprašęs “Shiitake”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

0